Vasco van den Eertwegh, smaakmaker

Passie

Mijn passie voor eten en drinken heeft een vlucht genomen toen ik als restaurantkok in verschillende type horecabedrijven in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen in Zwitserland en Engeland werkzaam was. Gedurende deze veertien jaar ben ik altijd bezig geweest met smaak in de ruimste zin van het woord: smaak maken, smaak componeren en smaken combineren. In de praktijk betekent dit dat je een gerecht bedenkt en dat ontwikkelt en componeert tot het in balans is. Wat het plaatje hierbij compleet maakt is een goed gekozen wijn. Het na- en meedenken over de juiste wijn-spijscombinatie is één van de mooiste uitdagingen: de keuze draagt bij aan het overbrengen van de passie en liefde waarmee het gerecht is gemaakt en de aanvulling die de gekozen wijn erop is.

Wijnen en spijzen

Omdat mijn passie voor wijn bleef groeien en ik nog meer wilde leren over hoe spijzen te combineren met wijn heb ik (in 2005) de overstap gemaakt van de keuken naar de wijnhandel. Belangrijk daarin voor mij was wel dat ik het contact met de horecaman/ -vrouw en de keuken wilde behouden. In de jaren die volgden heb ik mijn wijnkennis vergaard en mijn wijn-spijskennis ontwikkeld tot het huidige niveau. Mijn koksachtergrond blijkt een waardevolle aanvulling; het stelt mij in staat menu’s en gerechten op de juiste wijze te inventariseren, zodat ik er vervolgens een goed passend wijnvoorstel bij kan maken.

Onderscheiden

Ik wil mij graag onderscheiden in de wijnwereld door niet alleen dozen te verkopen, maar ook een partner te zijn voor de horeca. In mijn beleving lukt dit alleen als je je inleeft in de bedrijfsvoering van een horecagelegenheid, welke doelgroep deze heeft en de stijl van de keuken. Daarnaast probeer ik de ondernemer zo veel mogelijk te ondersteunen daar waar er behoefte bestaat. Dit betekent dat ik de wijnkaart voor u opstel en onderhoud en uw personeel desgewenst (een) wijntraining(en) geef.

Nieuwsflits

Kijk hier voor kunst in een kistje.

Binnenkort ook het hele assortiment online...

Heeft u een vraag of wilt u informatie over bestellen, vul onderstaand formulier in.
Email:
Naam:
Bericht:
Hoeveel is 4 + 5 =

Nieuws

Robert Parker beoordeeld wijnen Chateau Unang

La Croix 92 punten en Chateau Unang Rouge 89 punten

The Wine Advocate, Robert Parker, heeft een tweetal wijnen van Chateau Unang beoordeeld.

Chateau Unang Rouge kreeg 87-89 punten met het hieronder vermelde commentaar.

Lees meer...

Marques de Castilla weer in de prijzen

Marques de Castilla Tinto is door het Amerikaanse tijdschrift Wine Enthusiast beoordeeld met 88 punten.

Lees meer...

Chateau Unang presenteert haar oogstrapport 2012

Lees het verhaal op de site van Chateau Unang klik hier...

 

vasco